In zijn wekelijkse column legt Gerben de belangrijkste factoren uit om een optimale extractie van de koffie te bekomen. Temperatuur, maalgraad, verdeling en agitatie komen allemaal aan bod.

Deze week leg ik je de basis uit van slowcoffee. Hoe gebeurt de extractie van koffie en hoe zit smaakopbouw bij koffie ineen? Je leest het allemaal.

Slow coffee brewbar

Altijd al benieuwd geweest naar wat slow coffee nu juist is? We verwelkomen onze gastblogger Gerben Engelkes. In de komende weken zal hij dieper ingaan op de verschillende zetmethodes van slow coffee.

Beleef koffie 2011

Heb jij ook een passie voor koffie en thee? De grootste Nederlandse koffiebeurs nadert terug en wij geven 10 gratis kaarten weg! Leer er zelf hoe je de perfecte koffie zet, de mooiste figuren kan maken met latte-art of maak kennis met slowcoffee.

Hartaanval

Uit onderzoek door het Karolinska Instituut in Zweden blijkt dat dagelijks koffiedrinken voor vrouwen de kans op een hartaanval met 22 tot 25 procent doet dalen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij 34.670 vrouwen tussen de 49 en 83 jaar.

Speciality Coffee Assocation of Europe (SCAE)

De SCAE nodigt alle leden en mede-koffieliefhebbers uit voor een nieuwe editie van World of Coffee 2011. Dit jaar gaat de koffiebeurs door te Maastricht. Reserveer alvast de datums 22 t.e.m 24 juni in je agenda. Het Nederlandse SCAE en events-team organiseren samen deze 3 spectaculaire koffiedagen.

Ikea Forsta

De Zweedse meubelgigant Ikea verontschuldigd zich voor de nalatende werking van hun FÖRSTÅ koffiezetapparaat. Op vlak van veiligheid weigert Ikea toegevingen te doen en ook dit is hier terug het bewijs van. Alle klanten mogen hun FÖRSTÅ koffiezetapparaat terugbrengen en worden volledig terugbetaald.

Dag van de klant

Zaterdag 25 september vond de jaarlijkse Dag van de klant plaats, georganiseerd door UNIZO.
Ook wij hebben hier met veel plezier een bijdrage aan geleverd: gedurende de hele dag werd gratis koffie geserveerd in het Ring Shopping Center te Kuurne! Uiteraard stonden wij er niet alleen voor, er werden ook pralines en koekjes bij de koffie uitgedeeld.

Koffie_verkeerd

De naam koffie verkeerd komt voort uit de verhouding tussen koffie en melk. Bij een koffie verkeerd is één derde van de tas gevuld met melk. Meestal wordt er ook nog eens een extra kannetje melk bijgegeven. Op deze manier kunnen de koffiedrinkers zelf kiezen hoeveel melk ze al dan niet zelf wensen.