meer artikels

Cafetiere

Square small 1577102380 laurent destrooper by Laurent Destrooper Laatste update op 07 Jan 2020
Cafetiere

De cafetière is een smaakvolle manier van koffie zetten. Het werd vanaf de jaren 1850 gebruikt in franse cafetaria, maar ook de de Italianen maken aanspraak op de uitvinding.

Het eerste patent werd door de Italiaanse designer Attilio Calimani aangevraagd (1929). Achteraf maakten de merken Melio & Chambord, uit Frankrijk, de eerste cafetières met filters in 'stainless steel'. Deze merken gingen later op in het merk Bodum.

Het principe van de cafetière is steeds dat de koffiebonen in het water weken en pas achteraf gescheiden worden van de koffie. De cafetière scheidt koffie van bonen door de filter naar beneden te drukken. Zo leunt deze methode het meest aan bij 'cupping' (een methode die we in januari bespreken).

Voordelen van de cafetière

+ Meer smaak en natuurlijke oliën uit de bonen
+/- Sterkere, dikkere koffie

Nadelen van de cafetière

- Grotere kans op bittere smaken
- Meer residu van bonen in de koffie

Schrijf een Reactie

Je e-mail adres wordt nergens gepubliceerd.