Caffé latté

Hoe drink jij je Caffé Latté?

Het Italiaanse koffierecept met gestoomde melk is wereldwijd populair.
Sommigen raakten verslaafd aan de latté’s uit Starbucks, andere houden eerder van de fijne smaken die je terugvindt bij de authentieke latté. Dan spreken we nog niet over de extra smaken die je kan toevoegen.
Na deze blog kan je je latté thuis maken, laat ons weten wat jouw variant is!

Ingrediënten

1 1/4 kopje volle melk
2 eetlepels siroop
1 espresso
Extra smaakmaker naar keuze

Recept voor een goed geslaagde Caffé Latte

  • Giet melk in een stoomkan, verhit deze tot 65-70 ° C met behulp van de stoomstaaf.
  • Neem 4 lepels suiker en voeg water toe, net genoeg om de suiker af te dekken.
  • Warm het suikerwater op tot je een siroop krijgt.
  • Meet twee eetlepels siroop op en voeg deze toe aan je mok.
  • Voeg je espresso toe aan de mok.
  • Voeg de gestoomde melk toe
  • Leg de schuim over je latté heen.

Tip voor het stomen van je melk

Heel belangrijk bij het maken van een Latté: De melk juist voorbereiden en toevoegen. We lenen even deze video-tutorial van Ashley Howe om jullie te helpen
Wij hebben dit recept reeds aangevuld met vanille, en zelfs een heuse Caramel Macchiato gemaakt (caramel siroop en extra slagroom).
Wat wordt jouw variant?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *