Decafeïne

vanaf €14.20 per kg

1) Klik op je gewenste type
gemalen koffie 1577105583 koffie gemalen
koffiebonen 1577105574 koffie koffiebonen
3) Klik op "in winkelwagen"
Niet tevreden? geld terug

Gratis verzending voor Family Plus klanten. Anders €7,25

Gegarandeerd tevreden. Niet tevreden? Geld terug

De ultieme decafeïne koffie

Deze heerlijke cafeïnevrije koffie is gebaseerd op de koffiesoort Santos en bestaat voor 100% uit arabica.

Ze werd oorspronkelijk geïmporteerd uit Brazilië, waarna ze via de haven van Antwerpen doorreisde naar een specialist in het ontnemen van cafeïne in Bremen, Duitsland.

Daar ondergingen de groene koffiebonen een uitgebreid proces van decafeïneren en nadat de cafeïne voor meer dan 99,9% werd verwijderd, werd ze via vrachtwagen bezorgd in onze ambachtelijke koffiebranderij.

Hier werden de groene bonen volgens onze slowroast procedure langzaam geroosterd met een speciaal geoptimaliseerd brandprofiel dat zorgt voor de vertrouwde fluweelzachte smaak.

Deze decafeïne is het bijzondere resultaat van een uitgebreide internationale samenwerking tussen diverse experten in verschillende landen en sectoren.

Gevoelig aan koffie én cafeïne? Probeer dan zeker eens deze lekkere deca koffie.

4 Reviews over Decafeïne

Schrijf ook een review
Paul Delie op 18/03/2021
Ook in onze kindertijd dronken we thuis koffie van 't Molentje.... onze ouders waren namelijk goed bevriend met de oprichters van deze heerlijke koffie. Sinds enkele maanden hebben we een Delonghi-koffiemachine en dus zochten we lekkere deca-koffiebonen. Zo kwamen we terecht bij 't Molentje, en ja onze keuze was reuzegoed. Sindsdien kunnen we elk moment van de dag genieten van een super kopje koffie, ook voor het slapen gaan.
Maria Wouters op 13/05/2020
Ik heb al levenslang koffie gedronken en al enkele jaren deca. De koffie is heerlijk zacht, een aanrader, ook voor hardleerse koffiedrinkers! Na de online bestelling kreeg ik een verrassende mail, ik liep de ganse dag rond met een lach!....
Diana Vandendriessche op 08/05/2020
Heel lekkere koffie en vriendelijke bediening ook aan huis houden ze zich aan de opgelegde regels
Marnix Seys op 03/01/2020
Vroeger dronk ik nooit koffie. Eenmaal geproefd aan de cafeïnevrije koffie en meteen verkocht aan de smaak. Nu elke morgen mijn Koffietje. En een heel vriendelijk onthaal in de winkel is ook een pluspunt.

Veel gestelde productvragen

Stel een nieuwe productvraag

Zolang je als zwangere vrouw onder de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid cafeïne van 200 mg blijft, vormt zowel deca koffie als gewone koffie niet direct een probleem.

Wel gaat onze warme aanbeveling uit naar cafeïnevrije koffie omdat het cafeïnegehalte toch bijzonder veel lager ligt dan bij gewone koffie.

Zie ook "Is cafeïnevrije koffie beter voor tijdens de zwangerschap?"

Deca koffie zonder melk of suiker bevat evenveel calorieën als gewone koffie. Ongeveer 1 kcal per tas van 100ml. Rekening houdende met een gemiddelde tas van 120ml komt dit dus neer op 1,20 kcal per tas koffie.

De decafeïne koffie kost € 71,- per 5kg.

De prijs voor gemalen koffie of koffiebonen is dezelfde.

Decafeïne koffie is gewone koffie waar de cafeïne wordt uitgehaald met behulp van een decafeïnatieproces. 99,9% van alle cafeïne wordt verwijderd waardoor gemiddeld (bij Koffie 't Molentje) slechts 0,060% van de cafeïne overblijft.

Eén kopje decafeïne koffie van 125ml bevat hierdoor ongeveer 2mg cafeïne.

Te hoge hoeveelheden cafeïne zijn slecht voor hart- en bloedvaten en kunnen onder meer bevingen, angstgevoelens, slapeloosheid, zenuwachtigheid, hoofdpijn en zelfs kanker veroorzaken.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheden zijn daarom:

  • voor een man: 3mg / kg / dag
  • voor een vrouw: 5,7mg / kg / dag
  • voor een zwangere vrouw: max. 200mg / dag

Meer weten? Zie studie en advies van de Hoge Gezondheidsraad.

Wat de effecten van cafeïne zijn bij zwangere vrouwen is een onderwerp waar onderzoekers en gynaecologen het nog lang niet helemaal eens over zijn. Wel zijn ze het reeds eens over de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en blijkt er een duidelijk verband tussen vroeggeboorte en cafeïneconsumptie.

Er wordt dan ook aanbevolen om als zwanger vrouw je cafeïne-inname te beperken tot maximum 200mg cafeïne per dag.

Het gemiddelde kopje koffie bevat ongeveer 40-50mg cafeïne per tas. Bij deca koffie werd 99,9% van de cafeïne verwijdert en blijft nog slechts een 2mg cafeïne over.

Wens je als zwangere vrouw dus zorgeloos te genieten van meerdere kopjes koffie, kies dan zeker en vast voor cafeïnevrije koffie.

Meer weten? Zie https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3625078/ 

Op deze site gebruiken we cookies om onze producten en diensten te verbeteren. Meer informatie