Decafeïne

vanaf €7.10 per zak van 500g

1) Klik op je gewenste type
gemalen koffie 1577105583 koffie gemalen
koffiebonen 1577105574 koffie koffiebonen
3) Klik op "in winkelwagen"
Niet tevreden? geld terug

Gratis verzending voor Family-klanten. Anders €7,25

Gegarandeerd tevreden. Niet tevreden? Geld terug

De ultieme decafeïne koffie

Deze heerlijke cafeïnevrije koffie is gebaseerd op de koffiesoort Santos en bestaat voor 100% uit arabica.

Ze werd oorspronkelijk geïmporteerd uit Brazilië, waarna ze via de haven van Antwerpen doorreisde naar een specialist in het ontnemen van cafeïne in Bremen, Duitsland.

Daar ondergingen de groene koffiebonen een uitgebreid proces van decafeïneren en nadat de cafeïne voor meer dan 99,9% werd verwijderd, werd ze via vrachtwagen bezorgd in onze ambachtelijke koffiebranderij.

Hier werden de groene bonen volgens onze slowroast procedure langzaam geroosterd met een speciaal geoptimaliseerd brandprofiel dat zorgt voor de vertrouwde fluweelzachte smaak.

Deze decafeïne is het bijzondere resultaat van een uitgebreide internationale samenwerking tussen diverse experten in verschillende landen en sectoren.

Gevoelig aan koffie én cafeïne? Probeer dan zeker eens deze lekkere deca koffie.

Reviews over Decafeïne

Marleen Latruwe op 2020-01-10
We zijn uiterst tevreden. Super in pads.
Marnix Seys op 2020-01-03
Vroeger dronk ik nooit koffie. Eenmaal geproefd aan de cafeïnevrije koffie en meteen verkocht aan de smaak. Nu elke morgen mijn Koffietje. En een heel vriendelijk onthaal in de winkel is ook een pluspunt.
schrijf ook een review

Veel gestelde vragen

Het is niet alleen cafeïne, maar ook koffie zelf die een impact heeft op de spijsvertering. Meerdere onderzoeken tonen aan dat koffie en cafeïne beiden een invloed hebben op het maagzuur waardoor de darmen gestimuleerd worden. Een te hoge consumptie kan ook bijdragen aan reflux of brandend maagzuur.

Te hoge hoeveelheden cafeïne zijn slecht voor hart- en bloedvaten en kunnen onder meer bevingen, angstgevoelens, slapeloosheid, zenuwachtigheid, hoofdpijn en zelfs kanker veroorzaken.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheden zijn daarom:

  • voor een man: 3mg / kg / dag
  • voor een vrouw: 5,7mg / kg / dag
  • voor een zwangere vrouw: max. 200mg / dag

Meer weten? Zie studie en advies van de Hoge Gezondheidsraad.

Wat de effecten van cafeïne zijn bij zwangere vrouwen is een onderwerp waar onderzoekers en gynaecologen het nog lang niet helemaal eens over zijn. Wel zijn ze het reeds eens over de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en blijkt er een duidelijk verband tussen vroeggeboorte en cafeïneconsumptie.

Er wordt dan ook aanbevolen om als zwanger vrouw je cafeïne-inname te beperken tot maximum 200mg cafeïne per dag.

Het gemiddelde kopje koffie bevat ongeveer 40-50mg cafeïne per tas. Bij deca koffie werd 99,9% van de cafeïne verwijdert en blijft nog slechts een 2mg cafeïne over.

Wens je als zwangere vrouw dus zorgeloos te genieten van meerdere kopjes koffie, kies dan zeker en vast voor cafeïnevrije koffie.

Meer weten? Zie https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3625078/ 

Deca koffie zonder melk of suiker bevat evenveel calorieën als gewone koffie. Ongeveer 1 kcal per tas van 100ml. Rekening houdende met een gemiddelde tas van 120ml komt dit dus neer op 1,20 kcal per tas koffie.

Koffie wordt vooral geassocieerd met de voor- en nadelen van cafeïne, en net daar kan cafeïnevrije koffie een belangrijke impact maken.

Of cafeïne nu gezond is of niet, wordt al jaren wetenschappelijk onderzocht maar is nog steeds niet definitief bewezen. Wel blijken de voordelen groter dan de nadelen en wordt aanbevolen om niet te overdrijven met de consumptie van cafeïne (en dus ook koffie te beperken tot enkele tassen per dag).

Als deca koffie dus gezonder is of gewone koffie weten we (nog) niet, maar als je gevoelig bent aan cafeïne is het zeker aanbevolen om altijd zacht gebrande caffeïnevrije koffie te kopen.

Zolang je als zwangere vrouw onder de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid cafeïne van 200 mg blijft, vormt zowel deca koffie als gewone koffie niet direct een probleem.

Wel gaat onze warme aanbeveling uit naar cafeïnevrije koffie omdat het cafeïnegehalte toch bijzonder veel lager ligt dan bij gewone koffie.

Zie ook "Is cafeïnevrije koffie beter voor tijdens de zwangerschap?"

Coffeïne, caffeïne en cafeïne betekenen allemaal hetzelfde. Deze worden vrij door elkaar gebruikt echter de officiële term is cafeïne.

Decafeïne koffie is gewone koffie waar de cafeïne wordt uitgehaald met behulp van een decafeïnatieproces. 99,9% van alle cafeïne wordt verwijderd waardoor gemiddeld (bij Koffie 't Molentje) slechts 0,060% van de cafeïne overblijft.

Eén kopje decafeïne koffie van 125ml bevat hierdoor ongeveer 2mg cafeïne.

Deca koffie wordt gemaakt door cafeïne uit gewone koffie te verwijderen. Hierbij wordt voornamelijk een proces gebruikt op basis van dichloormethaan.

Indien over nadelen van deca koffie wordt gesproken spreekt men meestal over:

Gezondheid: een mogelijk restant aan dichloormethaan

Maximaal mag er tot 0.001% van deze substantie achterblijven in de koffie. De hoeveelheid is echter zodanig klein dat alle experts het eens zijn dat dit compleet te verwaarlozen is en dus geen negatieve invloed heeft op de gezondheid.

Aroma: decafeïneren zorgt voor smaakverlies

Doorheen het hele decafeïneringsproces gaat naast ook cafeïne smaak verloren. Deca koffie smaakt hierdoor altijd wat minder sterk en aromatisch dan gewone koffie.

 

De decafeïne koffie kost € 71,- per 5kg.

De prijs voor gemalen koffie of koffiebonen is dezelfde.

stel een nieuwe vraag
Op deze site gebruiken we cookies om onze producten en diensten te verbeteren. Meer informatie