Super-Dessert koffie is het resultaat van een jarenlange zoektocht naar de allerbeste koffie om dagelijks te drinken. Zowel 's ochtends, 's middags of zelfs 's avonds past deze heerlijke koffiemengeling op elk moment van de dag.
Ze bestaat uit 3 verschillende soorten koffiebonen van hoge kwaliteit die traag geroosterd worden volgens onze Slowroast procedure. Zo ontstaat een fluweelzacht gebalanceerd aroma wat menig koffieliefhebber enorm kan waarderen.
Naast gemalen koffie voor filterkoffie en koffiebonen voor espressomachines maken we deze heerlijke koffiemengeling ook in koffiepads voor de Senseo. Deze pads worden vers gemaakt in onze ambachtelijke koffiebranderij en hebben dus ook dezelfde zachte, volle smaak zoals men van onze koffie gewoon is.
Dessert koffie is de benaming die we in België en Nederland geven aan een koffiemengeling die speciaal gemaakt is om de hele dag door te kunnen drinken.
Een zachte, volle koffie die veel ook tijdens de koffietafel wordt gedronken met enkele lekkere taarten of desserts erbij. Vandaar ook de toepasselijke naam.
Mokka komt oorspronkelijk van Mocca, de havenstad in Jemen en een type koffieboon uit die regio. De koffiesoort was er gekend voor zijn kleine bonenformaat en hogere zuurtegraad.
Tegenwoordig is de betekenis van het oorspronkelijke woord enorm vervaagd en praat men meestal over een espresso of kleine koffie. Dit kan regionaal echter wel enorm variëren van streek tot streek.
Het verschil tussen mokka en dessert koffie op restaurant
Als op restaurant een mokka wordt gevraagd bedoelen ze hiermee een kleine koffie. Bij dessert koffie bedoeld men voornamelijk een normale tas koffie van ongeveer 180ml. De officiële benaming voor een normale tas koffie is een Lungo.
Het verschil als koffiesoort
Als je twee pakjes koffie vergelijkt en op de ene staat mokka en op de andere dessert koffie, wordt hiermee een verschil in smaak bedoeld. Mokka staat bekend als een sterkere koffie, terwijl met dessert een zachte, volle smaak wordt bedoeld.