London coffee festival

Net als vorig jaar vondt het befaamde London Coffee Festival terug plaats in de Old Truman Brewery niet ver van het Liverpool station. Honderden gemotiveerde baristi, koffiebranders en theefanaten kwamen er samen om ideeën uit te wisselen, zaken te doen en bovenal te genieten van heerlijk gezette espresso’s, macchiato’s en uitzonderlijk lekkere theesoorten.

Wat was er te doen?

Het koffie festival (dat eigenlijk een soort van beurs is met ongelooflijk veel activiteit) was opgedeeld in verschillende segmenten. Allereerst bij het binnenkomen had je verschillende producenten van koffiemachines en op het einde van de zaal kon je de meeste producenten en verdelers van thee als chocoladeproducten vinden.
Eén zaal verder vinden we een gigantische stand van La Marzocco (met dj, alsof er nog niet genoeg sfeer is ;-)) terug alsook de meest toonaangevende koffiebranders en theeproducent in de UK. Ook enkele verdelers van apparatuur voor barista’s vinden we hier terug.

  Ook waren er nog:

 • The Lab Zone: interactieve demonstraties en workshops
 • The Lab Coffee Lounge: verschillende brewbars met elk hun eigen zetwijze
 • The Showroom: hier vonden de UK Coffee Events plaats:
  • UK Barista Championship (UKBC)
  • The Brewers Cup
  • Cup Tasting Competition
  • Coffee in Good Spirits
  • Ibrik Competition
  • Latte Art Competition
 • Shoreditch Zone: allemaal kleine standjes met ambachtelijk, vers klaargemaakte gerechten om de middag door te brengen.

Slowcoffee being prepared on the London Coffee Festival

Interessant?

Bovenal vond ikzelf het uitgebreide assortiment thee bijzonder interessant. In België wordt ook wel thee verkocht, maar de kwaliteit die dit jaar op de beurs in Londen was te vinden was echt fenomenaal. Hopelijk kunnen we in de toekomst dan ook een samenwerking aangaan met één van deze topproducenten.
Ook het aanbod slowcoffee blijft er elk jaar stijgen en ik ben er zelfs tweemaal cold drip koffie tegengekomen. (koffie gezet met koud water, druppel per druppel gedurende enkele uren)
Volgend jaar zijn we er uiteraard terug met updates van op de beurs. Moest iemand willen meegaan, laat me gerust iets weten via [email protected] want veel nederlandstaligen ben ik er alvast niet tegengekomen. (desalniettemin het een héle interessante beurs is)
Met vriendelijke groeten,
Laurent

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *